Navigatie

Het vijfde seizoen alweer van de Woudenbergse wijnsociëteit Les Petits Crus. Doordat Jan Schildmeijer van de Amersfoortste wijnsociëteit Les Grands Crus eerder dit jaar stopte en de sleutels van zijn sociëteit doorgaf aan Eduard, ontstond er enige onduidelijkheid over de naam. Les Petits Grand Crus, Les Grands Petits Crus? Voorlopig blijven de proeverijen in Hoevelaken de naam Les Grands Crus dragen en die in Woudenberg Les Petits Crus.

 

 

Hieronder een overzicht van de wijnen die het -lopende- seizoen 2017-2018 zijn geschonken.

1 juni 2018

Hieperderpiep voor de 49ste keer

Ter gelegenheid van Eduard zijn verjaardag werd er een gulle graai gedaan in zijn privé wijnvoorraad. Zo proefden we deze avond;

- Solaer, Manzanilla Barbadillo
(uit het Spaanse plaatsje Sanlucar de Barrameda. Dankzij het daar heersende microklimaat ontstaat een natuurlijke gistlaag die de wijn beschermt tegen veroudering maar hem ook een unieke krijtdroge smaak met zilt karakter meegeeft. 15% alcohol).
-
 Zeni, Chiaretto Spumante
- Bechtheimer, Riesling 2015
- Janots Bos, Meursault 1er Cru 2011
- Hubert Lamy, Saint Aubin 1er Cru, Derrière Chez Edouard 2014
- Chanson, Santenay Beauregard 1er Cru 2011
- Ortas, Rasteau 2014
- St Pauls, Lagrein Riserva 2014
- Chateau Bouscassé, Madiran 2004
- Chateau Montus, Madiran 2002
- La tour de By 1978
- Le Cedre 1996
- Cesari Amarone Il Bosco 2010
- Kopke Vintage Port 1985

 

Proefnotitie achteraf: De Manzilla is een wel heel typische drank (zout) waar je van moet houden. De proevers deze avond deden dat niet. Bij gebrek aan de sabel werd de spumante rosé voor de verandering gesabreerd met een schep. Ook dat ging perfect (en mocht je je afvragen waarom er allemaal pallets staan, het gras was opnieuw ingezaaid en gemest). De Riesling has iets te veel zuren en de Meursault had iets eerder op gemoeten. Een mooi glas maar net over de top. De Derrière Chez Edouard moest er natuurlijk vawege de naam in maar was in de verste verte niet opgewassen tegen de 1er Cru van Chanson. Mooi uitgerijpt en heerlijk zacht was die. Rasteau blijft toch altijd weer een mooie ietwat zware, stevig glas wijn. De Lagrein had helaas kurk, maar vooral in de neus, niet in de smaak. Maar het blijft moeilijk de neus uit te schakelen bij proeven. De beide Madirannen waren top wijnen van natuurlijk een top wijnhuis. En beide hadden best nog een jaartje kunnen liggen. Zoveel kracht bezaten ze nog. De touir de By was een belofte van een eerdere proeverij toen ik er voor koos om alleen 1975 te schenken en niet 1978 omdat ik bang was dat ze beide over tijd zouden zijn. Hoewel de fles al over shoulder was en de wijn duidelijk verouderd was het nog steeds een zeer prima te drinken glas. 40 jaar oud!!! en heel bijzonder. De Le Cedre 1996 was helaas wel te oud, de 1999 nog midden in zijn leven. Amarone is natuurlijk altijd goed (als je een goede hebt) en de Port was in een woord verrukkelijk. Als je dit leest en je was er niet bij, mag je best een beetje balen.

 

18 mei 2018
Bezoek wijngaard 'Aan de Breede Beek', Nijkerk

Als wijnsociëteit moet je natuurlijk ook af en toe 'in het veld' op onderzoek gaan. Deze avond stond er een 'studiereis' gepland naar wijngaard Aan de Breede Beek in Nijkerk. Op een hele mooie locatie werden we ontvangen door wijngaardier Henk Breugem die al sinds 2003 de wijngaard runt en (wat we later proefden) heerlijke wijnen maakt.

Zo proefden we;
- Muscato Secco
- Johanna Brut (Méthode Traditionelle)
- Johanniter
- Johanniter Select
- Muscaris
- Regent 2014


Proefnotie achteraf: Heerlijke wijnen waar niks mis mee is. leuk om het verschil te proeven tussen de Johaniter en de Select, waarbij de ene wel en de ander geen meolactische gisting heeft gehad. De Regent 2014 was nog een beetje aan de straffe kant. Ook het verschil in mousse was tussen de Muscato Secco en de Johanna Brut goed te proeven. Waarbij natuurlijk wel moet worden aangetekend dat de tweede ruim 10euro duurder was dan de eerste (en naast elkaar was dat verschil goed te proeven).

20 April 2018
Het grote genieten met de wijnen van Zeni

Wijnhuis Zeni, Bardolino, Italië. Ik mag er graag komen en ben dan altijd weer blij dat ik twee creditkaarten bij me heb. Ze maken een serie 'gewone' wijnen. Die zijn lekker en mooi gemaakt, maar niet schokkend bijzonder. En ze maken een serie zeer hoog scorende top wijnen die wel schokkend bijzonder lekker zijn. En de nadruk tijdens deze proeverij lag natuurlijk op die betere reeks.

- Chiaretto, Spumante Brut
- Custoza 2016
- Lugana (Vigne Alte) 2016
- Bardolino Chiaretto
- Bardolino Classico 2016
- Bardolino Classico 2013
- Valpolicella Ripasso Marogne Superiore 2014
- Rosso Veronese Cruino 2012
- Rosso Veronese Corvar 2011
- Amarone Della Valpolicella Classico 2013
- Amarone Della Valpolicella Barriques 2011
- Amarone Della Valpolicella Nino Zeni 2010
- Reciotto Della Valpolicella
- Passito Bianco Veneto

Proefnotitie achteraf; Met uitzondering van de Bardolino 2013 (die was zwaar 'over tijd') waren alle wijnen zeer aangenaam en deden ze recht aan de naam van de avond 'het grote genieten'. Helaas bleek dat 'kurk' zich niet bezig houdt met prijs en kwaliteit van de wijn en moest er een fles Reciotto door de gootsteen (gelukkig was de vervangende fles wel goed). De spumante had een mooie fijne mousse, de Lugana was lekker diep. De Corvar was als buitenbeentje een verrassing (Corvar is namelijk een blend van Corvina met Cabernet Sauvignon, een druivensoort die niet veel voorkomt in de wijnen uit Veneto).

 

13 April 2018
Holy-Wine

Één van de 'vaste' proevers, Gerco Wolfswinkel, kwam een presentatie geven over de ontstaansgeschiedenis van het Christendom. Zijn verhaal eindigde bij de verschillende kerken die Woudenberg vroeger en tegenwoordig kent. De proeverij werd vooraf gegaan met een bezoek aan de Grote Kerk van Woudenberg waar Gerco ons een privé rondleiding gaf. De proeverij bestond uit wijnen van landen die belangrijk geweest waren/zijn voor het Christendom. Niet alleen Israel, Libanon en Egypte werden geproefd, maar ook Italië (de romeinen en de paus), Frankrijk (de Franse paus), Duitsland (Luther), Marokko (Islam). Al met al een zeer leerzame avond, waar zelfs een verslaggever van de lokale krant bij aanwezig was.

- Israel; Hadar Judean Hills (Riesling Colombard) 2016
- Italië; Zeni Soave 2016
- Egypte; Gianaclis Vineyards Rosé 2013
- Israel; Hadar Judean Hills (Cabernet Sauvignon - Carignan) 2016
- Egypte; Gianaclis Vineyards Bobal 2013
- Marokko; Ksar Bahia (Cabernet Sauvignon, Syrah) 2013
- Frankrijk; Gabriel Meffre Côtes-Du-Rhone (Grenache, Syrah) 2015
- Duitsland; Rudi Rüttger - Lemberger 2010
- Libanon; Chateau Musar 2008 (Cinsault, Cabernet Sauvignon, Carignan)
- Israel; Barkan - Sacramental Wine (Carignan)

23 maart 2018
La Rioja

Spanje is tegenwoordig de derde grootste producent van wijn, na Frankrijk en Italië. In het noordoostelijke deel van Spanje ligt de Rioja en deze regio produceert een van de beste Spaanse wijnen. Deze streek is verdeeld in drie geografische zones die Rioja Alta, Rioja Baja en Rioja Alavesa heten. De witte wijn wordt voornamelijk van de Viura druif gemaakt en de rode van de Tempranillo.

- Sangria
- El Coto Blanco 2016
- Amaren Barrel Fermented 2013
- Covilla II Tinto 2015
- Lealtanza 2012
- Marques de Cáceres Crianza 2014
- BIO. Quinto Arrio Crianza 2014
- Luis Cañas Reserva 2011
- Luis Cañas Gran Reserva 2010
- El Coto de Imaz Gran Reserva 2011
- Conde Valdemar Gran Reserva 2008
- Granja Renelluri Gran Reserva 2010
- Vina Tondonia Reserva 2005

Proefnotitie achteraf; De Sangria was natuurlijk een leuk en niet heel smaakvol grapje. In 1960 uitgevonden in de Rioja streek en verkocht aan de Coca-Cola company die het nu nog steeds maakt. Een laag alcohol percentage en vooral bekend met vruchtjes en ijs erin. En bij iedere super te koop voor een euro of drie, voor een liter fles! De Amaren Barrel Fermented was een mooi stevig glas wit. Het verschil tussen de Luis Cañas Reserva en Gran Reserva was niet zo heel groot dat het de bijna 10euro prijsverschil rechtvaardigd. Overigens beide heerlijke wijnen. En dat gold voor alle Reserva en Gran Reserva's deze proeverij. Subtiele verschillen, heerlijk zacht en mooi op dronk.

8 maart 2018
Bourgogne; Een proeverij onder leiding van Richard Bos, wijnmaker in Meursault

De Nederlander Richard Bos is één van de twee eigenaren van wijnhuis JanotsBos in Meursault, Bourgogne. Speciaal voor deze proeverij kwam hij uit Frankrijk over om ons in Hoevelaken, onder zijn enthousiaste en bedreven begeleiding, van zijn heerlijke wijnen te laten proeven en genieten.

- Bourgogne rouge 2015
- Bourgogne blanc 2015
- Rully 2015
- Pouilly-Fuissé 2015
- Saint-Aubin 1er cru 'Sur Gamay' 2015
- Saint-Aubin 1er cru 'En Creot' 2015
- Chassagne-Montrachet 2014
- Chassagne-Montrachet 1er cru 'Morgeot' 2013

Proefnotitie achteraf; Proef de generieke Bourgogne Blanc, en je denkt Wauw. Proef je vervolgens de Rully en je denkt WAUW, maar vervolgens komt de Poilly-Fuissé en je denkt, dit is echt super. Maar dan komt Saint Aubin maar liefst 2x en je denkt, het kan niet, maar is het echt nog mooier, nog meer diepgang. Je denkt, beter dan dit, wordt het niet. En dan gaan er nog twee flessen Chassagne-Montrachet open en je waant je even in de hemel. Gelukkig mag ik de wijnen van Richard Bos ook in mijn webwinkel www.eduardverkooptwijn.nl verkopen. Probeer het zelf en laat het grote genieten beginnen.

 

 

9 februari 2018
Ciù Ciù, (vrijwel) alle wijnen van dit biologische wijnhuis

Ciù Ciù (vertaald als Slok Slok) wordt sinds 1970 gemaakt in de Piceno heuvels nabij het dorpje Offida in ‘De Marken’ in Italië. Het gebiedje heeft de DOC status ‘Rosso Piceno Superiore’. Het wijnbedrijf heeft 150 hectare aan wijngaard en gelooft in opvoeding en afkomst. Een Ciù Ciù wijn moet de meest authentieke expressie zijn van de aarde en omgeving waar zij vandaan komt. Dit is het concept, de missie, waar de wijnmaker haar filosofie op is gebaseerd. In een Ciù Ciù wijn proef je de heuvels, de traditie en geschiedenis terug. Mooie reclame praat natuurlijk, maar of dat ook allemaal te proeven was in de wijn .....

- Alta Marea; Passerina
- Merlettaie Brut; Passerina
- Oris; Falerio 2016
- Evoè; Passerina 2016
- Tebaldo; Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc 2016
- Arbinus; Verdicchio 2016
- Merlettaie; Pecorino 2016
- Rosato; Montepulciano en Sangiovese 2016 
- Bacchus; Montepulciano, Sangiovese 2016 (Piceno DOC)
- Lacrima 2016 (Morro d’Alba DOC)
- San Carro; Merlot, Barbera, Sangiovese 2016
- Gotico; Montepulciano, Sangiovese (Piceno Superiore DOC) 
- Saggio; Sangiovese 2013 
- Oppidum; Montepulciano 2012 

Proefnotitie achteraf; Of we de heuvels en de traditie terugproefden weten we niet. Feit was wel dat de witte wijnen over het algemeen aangenamer waren dan de rode. Iedere wijn had zijn eigen uitgesproken smaak, fris en fruitig. De Rosato was wat te zoet, te snoeperig en de Gotico had helaas kurk.

12 januari 2018
La Tour de By verticaal 2015-1975

La tour de By is een Château uit de Medoc in de Franse Bordeaux en ligt in het gehucht By, vlakbij het iets grotere Begadan. Het Château werd in 1599 opgericht onder de naam La Roque de By. In 1825 werd op het hoogste punt van de wijngaard een kleine stenen vuurtoren gebouwd om boten die op de nabijgelegen Gironde voeren met mist de weg te wijzen. In 1965 kocht Marc Pages het op dat moment verlaten Château en sindsdien is zijn familie eigenaar. Al vrij snel opende hij een wijnwinkel met proefruimte en liet bezoekers toe in zijn wijngaarden. In 2003 kreeg de wijn de status van Cru Bourgeois Superieur. La Tour de By is een blend van 60% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot en 5% Petit Verdot.

Tijdens deze proeverij werd er 'verticaal' geproefd. Vanaf de jongste op dat moment verkrijgbare versie (2015), terug tot 1975.

- La Tour de By; Rosé 2016
- La Tour de By; Rosé 2015
- Grand Vin de Bordeaux La Tour de By; 2015
- Grand Vin de Bordeaux La Tour de By; 2013
- Grand Vin de Bordeaux La Tour de By; 2011
- Grand Vin de Bordeaux La Tour de By; 2010
- Grand Vin de Bordeaux La Tour de By; 2009
- Grand Vin de Bordeaux La Tour de By; 2008
- Cru Bourgeois Superieur La Tour de By; 2006
- Cru Bourgeois Superieur La Tour de By; 2003
- Cru Grand Bourgeois Superieur La Tour de By; 1975

Een proefnotite achteraf. Er was een groot verschil merkbaar tussen de Rosé uit 2016 en 2015. Bij de laatste was het duidelijk dat deze nu toch echt wel op had moeten zijn. De 2015 was jong, maar toch al goed drinkbaar, Dit merkte je ook per jaargang. De tannines werden zachter, de frisse zuren verdwenen. 2010 was wat dat betreft een mooie wijn, de 2009 viel tegen en de 2008 krabbelde weer helemaal op, maar haalde het niveau van 2010 niet meer. De 2006 was, weliswaar een aangenaam glas, maar in de twee jaar tussen 2008-2006 was deze wijn veranderd in een 'oude' wijn. De ouderdoms tonen waren duidelijk merkbaar, de frisse zuren en tannines verdwenen. De 1975 had het wijnniveau in de fles 'over shoulder', en dat beloofde niet veel goed. Edoch, voor een wijn van 43 jaar oud hield hij zich perfect en was het een mooi oud glas om te proeven. La tour de By liet zich wederom van zijn sterke kant zien tijdens deze verticale proeverij.

8 december 2017
Besloten PostNl proeverij

Ook postbodes lusten wel eens een glaasje wijn, dus deze avond konden de postbodes uit Woudenberg genieten van lekkere wijnen. Enerzijds uit de webwinkel van Eduard, anderzijds waren er bij de Amarone proeverij van de dag ervoor nog een aantal wijnen over. Mooie tweede kans voor deze wijnen. Een klein groepje, dus maar weer eens bij Eduard thuis.

- Donelli, Grape Juice
- Deakin Estate, Chardonnay
- Deakin Estate, Moscato
- Deakin Estate, Merlot
- Deakin Estate, Shyraz
- Rosso Veronese 2016 (Zeni) 
- Passimento 2013 (Pasqua) MAGNUM 
- Rosso Veronese Campofiorin (Masi) MAGNUM 
- Ripasso Bosan Superiore 2012 (Cesari) MAGNUM
- Amarone 2014 (Villa Borghetti) MAGNUM
- 10 yo Port, Qbv

7 december 2017
Amarone della Valpolicella

De eerste proeverij van Les Grands Crus onder begeleiding van Eduard ipv Jan. Het was met 28 proevers 'volle bak' en de eerste keer dat een proeverij volledig uitverkocht was. Nou was de kwaliteit van de wijn er dan ook wel naar. En de gemiddelde flesprijs overigens ook.  ​
 

- Rosso Veronese 2016 (Zeni) 13%
- Passimento 2013 (Pasqua) MAGNUM 14%
- Rosso Veronese Campofiorin (Masi) MAGNUM 13%
- Ripasso Bosan Superiore 2012 (Cesari) MAGNUM 14%
- Jema Corvina 2010 (Cesari) 13,5%
- Cruino 2010 (Zeni) MAGNUM 16%
- Amarone 2014 (Villa Borghetti) MAGNUM 14%
- Amarone 2013 (Tommasi) MAGNUM 15%
- Amarone 2011 (Cesari) MAGNUM 15%
- Amarone Vigne Alte 2012 (Zeni) 15,5%
- Amarone ‘Monte Olmi’ 2011 (Tedeschi)  17%
- Amarone Classico Riserva Sergio Zenato 2010 (Zenato) 17%
- Recioto 2012 (Zeni) 13%
- Grappa Di Amarone (Tedeschi) (42%)

Proefnotitie achteraf; Dit was natuurlijk een avond met hoogstaande (en dure) wijnen. Om een indicatie te geven, op moment van schrijven (dec 2017) koste de Monti Olmi 70 euro en de Sergio Zenato 75. De wijnen van Zeni zijn in Nederland niet te koop en werden door Eduard zelf meegenomen uit Italië. Toch viel op dat naarmate de prijs steeg, de kwaliteit steeds beter werd. De Monte Olmi van Tedeschi was de enige die zelfs nog 1 á 2 jaar verder had mogen rijpen. De rest was zeer smakelijk en mooi op dronk. De Jema Corvina was zwaar en vol maar de Cruino ging daar (misschien omdat die uit een magnum fles kwam) toch nog een beetje overheen. een hoger alcohol percentage en ietsje zachter. De Villa Borghetti viel een beetje tegen. En de rest was alleen maar mooi, mooier, mooist. Eindigen met een Amarone Grappa was een leuk idee want door de hoge alcohol was de smaak van de Amaronea daarvoor helaas weg.

 

3 november 2017
Kies je eigen wijn

Voor deze proeverij konden de proevers voor de verandering een keer hun eigen wijn uitkiezen op de website van Italië specialist Vinites. Een medewerker van hun had de avond zullen begeleiden maar werd helaas op het laatste moment ziek. Gelukkig was de wijn al wel geleverd.
De keuze van de proevers voor deze avond was dus van te voren al bepaald;

- Franciacorta Gran Cuvee Brut docg 'Alma', NV
- Giulio Ferrari Spumante DOC Riserva, 2004
- Brolio Torricella igt, 2015
- Chardonnay Russian River Director’s Cut, 2015
- Dragunera Nero D’Avola, 2016
- Primitivo Puglia igt ‘Gran Sasso’ 2016
- Mocavero Puteus, 2013
- Catena Malbec ‘Appellations la Consulta’, 2014
- Rioja Reserva doc 'Conde Valdemar', 2010
- Vino Nobile di Montepulciano docg 'Poliziano' 2013
- Barolo Pio Cesare 2012
- Amarone della Valpolicella docg Tedeschi 2013

Proefnotitie achteraf; De Franciacorte is een hele mooie bubbel wijn. Mooie zachte mousse, helemaal niks mis mee. Totdat we daarna de bubbel van Ferrari openden. Dat is de topwijn van het huis met een verkoopprijs van rond de 75 euro. En tjonge jonge jonge. Terug proevend werd de Franciacorte ineens gedegradeerd tot ranja. Nou is dat geen eerlijke vergelijking want hoe lekker bijvoorbeeld een Opel ook rijdt, de Rolls zal waarschijnlijk altijd winnen. En zo moet je dit vergelijk ook zien. Zo zijn de Nero D'Avola en de Gran Sasso heerlijke wijnen voor hun geld (rond de 7 euro), maar die vallen ook in het niet bij het geweld van een Barolo (prijs rond de 70 euro) of Amarone. De Barolo had nog een jaartje mogen liggen. De Amarone miste het typische zoetje. En daar moet je van houden. De Vino Nobile was helemaal af. Mooi, lange afdronk, heerlijk zacht. En in het wit smaakte de Brolio een beetje terpentine-achtig (jammer) en deed de Russian River Chardonnay heel erg aan een Bourgogne denken (maar dan vriendelijker geprijsd). Al met al weer een avond vol lekkere wijnen. Een aantal daarvan mogen in de webwinkel terug komen.

 

 

 

 

 

 

 

12 oktober 2017
Afscheidsproeverij Jan Schildmeijer

Jan Schildmeijer heeft, samen met Joop Klaver, ruim 32 jaar lang wijnsociëteit Les Grands Crus in Amersfoort begeleid. Nadat Joop eerder dit jaar kwam te overlijden en Jan de mooie leeftijd van 75 behaalde was het voor hem tijd om met pensioen te gaan. Speciaal voor deze afscheids avond namen de proevers een wijn mee om aan Jan te schenken en een wijn mee om uit te schenken (we zijn tenslotte een wijnsociëteit, dus er moet wel gedronken worden). En iemand die al meer dan 32 jaar wijndrinkt kan je natuurlijk niet afschepen met 'bocht'. Het niveau van deze avond lag dan ook erg hoog en zorgde voor een zeer aangename proefavond.

Jan Bedankt!!!!

 

- Bouchard & Fills; Crémant de Bourgogne (Magnum)
- Schloss Vollrads; Riesling 2014
- Rudi Rütther; Feuer Männchen Trocken Chardonnay 2016
- Dagernova; Trocken Spätburgunder Edition 2015
- Guy Saget; Pouilly Fumé 2014
- Marc Colin & Fills; Saint Aubin 1er Cru 2014
- Tenute del Cerro; Brunello La Poderina 2012
- Chateau de Melin; Santenay 2012
- Chanson; Beaune Bressandes 1er Cru 2009
- Chateau du Cedre; Le Cedre 1999 (Magnum)
- Grahams; Vintage Port 2003

En wat moet je achteraf nog over deze wijnen zeggen. Het waren stuk voor stuk toppers. Zelfs de Le Cedre magnum uit 1999 was nu heerlijk op dronk. Deze avond is Jan tot erelid benoemd en kreeg hij de sleutels van zowel Les Grands als Les Petits Crus.

 

22 september 2017
Neem je eigen wijn mee van vakantie

De inmiddels traditionele jaarlijkse seizoensopening. De proevers nemen hun eigen fles wijn mee van hun vakantie adres. 

- Isaras Brut (Eisacktaler Kellerei) (Alto Adige - Italië)
- Rosé Pamplemousse (Frankrijk)
- Dry White Wine (Alonysos) (Cyprus, Griekenland)
- Grüne Veltliner Smaragd 2015 (Wachau, Oostenrijk)
- Gewürztraminer 2015 (Kleinbuhr, Elzas)
- Chardonnay (Tenuta Di Sticciano, Montecrespoli) (Toscana, Italië)
- Veluws Rosé 2016 (Wijnhoeve de Veluwe, Otterlo)
- Regent 2014 (Twentewijn, Hof van Twente)
- Oinoc Epyopoc (Uit het vat van de monnik), (Korfu, Griekenland)
- Primitivo Salento (Puglia, Italië)
- Sant'Antimo Nearco 2014 (Col D'Orca, Montalchino, Italië)
- Barbera d'Alba Castellinaldo 2014 (Alba, Italië)
- Chateau Margarot Prestige 2008 (Aubord, France)
- Frederikdsdal Kirsebaer Vin 2013 (Lolland, Denemarken) 

Enige notities achteraf; De Rose pamplemousse was een vreemde blend van wijn met grapefruit. Waarschijnlijk heel lekker als het buiten heel warm is. Een vreemde smaak combinatie. Zo ook de laatste Frederiksdal Kirsebaer. Geen wijn maar vergiste kersen. Heel bijzonder en lekker zoet.  De wijn uit Korfu was erg bijzonder vanwege de locatie waar hij vandaan kwam (de hoogste berg van Korfu, uit een klein klooster die de wijn voor eigen gebruik en toeristen verkoop maakt). Een leuke wijn maar smaaktechnisch nogal eenvoudig.

 

 

 

 

 

© 2015 - 2018 Eduard Verkoopt Wijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel